Liever zelf op pad?

Wil je op eigen houtje het eiland verkennen? We geven graag tips!

Huur een elektrische fiets op Texel

Op Texel kun je heerlijk fietsen. Bijvoorbeeld langs de Vogelboulevard, door het bos De Dennen, van dorp tot dorp, of door de duinen.

Het is leuk om zelf een route te maken, bijvoorbeeld met behulp van de fietsknooppunten. Maar je kunt ook een mooie route volgen. Neem je geen eigen fiets mee? Huur dan voor je naar het eiland komt alvast een fiets! Dat kan gemakkelijk online. Bij Van der Linde Fietsverhuur hebben ze (elektrische) fietsen, tandems, (honden)bakfietsen, mountainbikes, kinderfietsen en nog veel meer!

Escape Tour Texel

In het jaar 1669 was het prachtige eiland Texel een belangrijke vertrek- en aanvoerhaven van de V.O.C. Michiel de Ruyter hield wel van een feestje op Texel, dat blijkt uit het verhaal van deze bijzondere Escape Tour.

Michiel zijn favoriete plek voor een feestje was de herberg waar Neeltje Bakker achter de bar werkte. Na een uitbundige nacht feesten raakte Neeltje, ondanks dat ze getrouwd was met Cornelis, zwanger van Michiel de Ruyter. De liefde tussen Neeltje en Cornelis was niet te breken, en daarom waren ze beide woest op Michiel. Ze besloten Michiel niet om te leggen, maar van zijn meest persoonlijke bezittingen te stelen! Michiel ontdekte de diefstal en opende een jacht op het koppel.

Met de Escape Tour Texel treden jullie in de voetsporen van Neeltje en Cornelis en proberen jullie binnen 2 uur Texel ongezien te verlaten. Aan de hand van de app dwaal je over een gedeelte van het eiland en langs verschillende dorpjes, opzoek naar aanwijzingen. Als jullie alle opdrachten in deze citygame goed voltooien leiden de aanwijzingen je naar de geheime locatie waar je van het eiland kan ontsnappen. De zoektocht begint in Den Burg en de route is circa 16 kilometer lang. Hierdoor is de Escape Tour niet geschikt om wandelend te doen! Pak dus de E-fatbike, E-scooter of auto en ontdek het eiland eens op een andere manier. Maar let op, om de opdrachten te voltooien moet je soms wel het voertuig verlaten en te voet verder gaan.

Speel Escape Game Texel

Vikingen op Texel? Wat waren ze aan het doen? Ga op pad en ontdek het verhaal van de Vikingen tijdens deze unieke Texelse buitenbeleving. Ook geschikt wanneer het weer minder is.

Viking Saga is leuk voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door zeven prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over het eiland. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Ontdek de Eilandroutes

Routeboekje met fiets- en wandelroutes zoals de kinderroute Klimmen en spelen, de Geheimenroute of de Hoge Berg-wandeling. Het boekje bevat 4 fietsroutes en 10 wandelingen.

De fietsroutes zijn uitgestippeld langs het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt beginnen bij een knooppunt naar keuze. In het boekje staan leuke weetjes en extra informatie over de bijzonderheden die je onderweg tegenkomt. Ook staan er koffiestops en voor de fietsroutes afstapmomentjes in omschreven.

Huur een e-scooter of e-fatbike

Ontdek de prachtige omgeving van Texel met elektrische scooters en fatbikes. Als enige op Texel geladen met 100 % groene TexelEnergie. 

Texel Cruisers zijn elektrisch aangedreven scooters waarmee je ontspannen en geruisloos over Texel rijdt. Met de extra dikke banden en het brede stuur hebben ze die echte stoere chopper look. Op het moment van wegrijden verschijnt er bij iedereen al een lach op het gezicht en onderweg krijg je veel bekijks. Leeftijd vanaf: 16 jaar (rijbewijs voor de scooters), 12 jaar voor de fatbikes. Er zijn twee tijdsblokken: 10.00-13.30u en 14.00-17.30u.