Verleden en toekomst van Den Helder

Ga jij ook mee op de fiets naar de overkant? Ontdek de geschiedenis van Den Helder tijdens deze fietstocht die je langs interessante en mooie plekken leidt in de maritieme en stoere stad.

Vanaf de boot fiets je over de zeedijk richting Huisduinen waar een bezoek aan het Atlantikwallcentrum gepland staat. Dit nieuwe museum geeft uitleg over de verdedigingslinie ‘Atlantikwall’ en de geschiedenis van de meest gebombardeerde stad tijdens de Tweede Wereldoorlog, Den Helder.

 Na het museumbezoek staat er een lunch in Fort Kijkduin te wachten. Een unieke plek om te lunchen voordat er een stadsgids een rondleiding zal verzorgen over het verleden, heden en toekomst van de binnenstad van Den Helder en de oude Rijkswerf Willemsoord. Na de rondleiding ben je vrij om de stad verder te ontdekken of bijvoorbeeld een drankje te nuttigen aan de kade van Willemsoord waar je vele terrassen vindt.

Startpunt: vrijdag 19 mei 10.00 uur Teso-haven Texel, bij de boot, of 10.20 uur Teso-haven Den Helder bij Hotel Landsend.

Reserveren

Klik op onderstaande button om naar de reserveringspagina te gaan.