asperges

Verhaal van de aspergeteler

In april is het aftellen tot de start van het aspergeseizoen. Tussen begin mei en eind juni worden dagelijks asperges gestoken bij Keijser Aardappelen en Asperges. Asperges houden van de oude Texelse leemhoudende geestgrond. Deze zilte grond zorgt voor een zachte, malse asperge, die landelijk steeds meer faam verwerft. Het begon eigenlijk als grapje. Maar in ruim 25 jaar tijd is de Texelse aspergeteelt van familie Keijser een begrip geworden.

Bert Keijser neemt een groepje van 8 tot 12 personen mee het aspergeveld in en vertelt over de aspergeteelt op Texel. Na de rondleiding krijg je op de boerderij een kopje koffie met (Texelse) koek en een kortingsbon voor de echte Texelse asperges van 10%.

Deze excursie wordt gegeven in het Nederlands.

Startpunt: Keijser Aardappelen en Asperges. Ongeren 5, Den Burg.

Reserveren

Deze excursie is in mei en juni (tot 21 juni) alleen op aanvraag, voor groepjes vanaf 8 personen. Tarief afhankelijk van aantal deelnemers.

Reserveren? Neem contact op via info@texelexcursies.nl.