Typisch Texel op zijn mooist

Excursieprogramma

12.00 – wandeling door de Slufter (zoeken naar zeegroenten)
14.00 –  lunch bij Van der Star (gerookte poon/Texelse garnalen)
15.00 – Weezenputten/de Waddel
16.00 – hapjes door Sabien Bosman bovenop Hoge Berg
17.00 – whisky- of bierproeverij bij De Bonte Belevenis, evt. aansluitend diner daar

Optioneel: aanvullende excursies imker, eendenkooi, Kaap Skil, vuurtoren of juttersmuseum.

René Zanderink is bioloog, journalist en kookboekenschrijver, hij komt al jaren op Texel. Hij schrijft regelmatig voor de buitenbladen Seasons en Landleven. Samen met Annette van Ruitenburg publiceerde hij het 365 dagen kookboek Liever Lokaal, dat verkozen werd tot beste en meest duurzame kookboek van 2015. Onlangs publiceerde hij het boek Typisch Texel op basis van alle wandelingen op het eiland die hij maakte, alle verhalen die hij rondom hoorde en de tientallen historische boeken die over Texel reeds geschreven werden en een update verdienden.

Hij wil graag die kennis over de schoonheid en diversiteit van het eiland met anderen delen en daarom neemt hij jullie komend zomerseizoen graag mee over het eiland op zoek naar lekkernijen en mooie plekjes. Dit kan middels een uitgebreid weekendarrangement (vrijdag, zaterdag en zondag, in 2023 op 15/16/17 september) of een dagdeel van 4 uur waarbij je ook al veel moois te zien krijgt. Wie wil er niet van Texelse garnalen poon, lamskotelet, oude schapenkaas, zwartmoeskervel, oesters, kokkels, en niet te vergeten het mooie schuimkoppende bier – er zijn al zes brouwerijen op het eiland naast de gin- en whiskystokerijen – genieten? Texel, ooit het Schiphol van de wereld, nu ons meest tere Werelderfgoed. Kortom, Texel to the top! Er is geen diverser waddeneiland.

Startpunt: Café-Restaurant De Slufter

Reserveren

Selecteer een groen datumblokje in de kalender om te reserveren.