Texel Biertoer

Ga met de Texel Biertoer langs liefst drie brouwerijen op het eiland. Je krijgt een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, de gebruikte Texelse ingrediënten en de nieuwste seizoenbieren. En natuurlijk kun je tijdens de Biertoer ook volop proeven!

Het programma

Om 13.30 uur word je met een busje met chauffeur opgehaald op de startlocatie in Den Burg: het parkeerterrein op de hoek Waalderstraat/Bernhardlaan. Hiervandaan rijden we naar de eerste brouwerij: Brouwerij en Stokerij TX in Oosterend, waar je gedurende 1 uur een rondleiding door de brouwerij en stokerij krijgt.

Om 14.40 uur vertrekken we naar het gezellige proeflokaal van de Texelse Bierbrouwerij in Oudeschild, bekend van onder andere het Skuumkoppe-bier. Hier krijg je een kort verhaal over de brouwerij, een verrassend proeverijtje van vier verschillende bieren en een heerlijke borrelplank.

Rond 16.00 uur vertrekken we met het busje naar de laatste brouwerij: Bierbrouwerij De Boei in Den Hoorn. De brouwer vertelt je enthousiast over het brouwproces en de bieren die in deze kleinschalige brouwerij gebrouwen worden. Ook nemen we een kijkje in de bijbehorende distilleerderij.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een uniek pakketje Texelse biertjes mee naar huis met uit iedere brouwerij een biertje.

Rond 17.15 uur zijn we weer op de startlocatie.

Grotere groep?

De Biertoer is er in twee versies. De reguliere Biertoer (met een klein busje) is voor 5 tot 8 deelnemers, die zich ook per persoon kunnen opgeven. Bij meer deelnemers (15 tor 20 personen) wordt een midi-bus ingezet met chauffeur en gids. Dit is vooral leuk voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of familie-uitje! Het tarief voor de Biertoer is in beide gevallen €75,- per persoon. Bij meer of minder deelnemers kunnen we een Biertoer op maat verzorgen.

Reserveren

Selecteer een groen datumblokje in de kalender om te reserveren.