Texel Biertoer

Texel heeft liefst vijf bierbrouwerijen! Ga met de Texel Biertoer langs liefst drie topbedrijven op het eiland. Je krijgt een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, de gebruikte Texelse ingrediënten en de nieuwste seizoenbieren. En natuurlijk kun je tijdens de Biertoer ook volop proeven! Van alle brouwerijen op het eiland kun je het bier proeven tijdens deze toer. En na afloop krijg je een pakketje van vier Texelse biertjes mee naar huis.

Het programma

Om 13.30 uur start de Biertoer bij de Texelse Bierbrouwerij op het Schilderend. De brouwerij waar onder meer het bekende Skuumkoppe bier wordt gebrouwen. Naast een rondleiding door de gezellige brouwerij, krijg je natuurlijk ook een proefplankje met wat bijzondere biertjes die hier gebrouwen worden.

Om 14.40 uur vertrekken we met busje en chauffeur naar Proeflokaal De Zwaan middenin het gezellige centrum van Den Burg. Hier krijg je van de drie verschillende brouwerijen die we niet bezoeken een proeverijtje. En bij een biertje hoort natuurlijk ook een borrelplankje, dat verzorgd wordt door het naastgelegen Hotel De Lindeboom.

Rond 16.00 uur vertrekken we met het busje naar de laatste brouwerij: Bierbrouwerij De Boei in Den Hoorn. De brouwer vertelt je enthousiast over het brouwproces en de bieren die in deze kleinschalige brouwerij gebrouwen worden. Ook nemen we een kijkje in de bijbehorende distilleerderij.

Na afloop krijgt iedere deelnemer een uniek pakketje met vier Texelse biertjes mee naar huis, afkomstig uit vier verschillende Texelse brouwerijen.

Rond 17.15 uur zijn we weer op de startlocatie.

Grote groep?

De Biertoer is er in twee varianten. De reguliere Biertoer (met een klein busje) is voor 5 tot 8 deelnemers, die zich ook per persoon kunnen opgeven. Bij meer deelnemers (15 tot 20 personen) wordt een midi-bus ingezet met chauffeur en gids. Dit is vooral leuk voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of familie-uitje. Het tarief voor de Biertoer is in beide gevallen €75,- per persoon. Bij meer of minder deelnemers kunnen we een Biertoer op maat verzorgen.

Reserveren