Fietsexcursie Zuidpunt van Texel

Ga met onze gids mee met een fietstocht over de zuidpunt van Texel. Hier is het eiland Texel ontstaan! En niet alleen Texel, maar heel west Nederland.

Vanaf de TESO-haven op Texel fietsen we naar het authentieke plaatsje Den Hoorn, dat aan de rand van het westelijk duingebied ligt. In dit dorp staat het prachtige 600 jaar oude witte kerkje, één van de meest gefotografeerde gebouwen op Texel, dat we -als de kerk open is- ook kunnen bezoeken.

Daarna gaan we verder op de fiets langs het duingebied naar het bos De Dennen. Vanuit hier fietsen we verder over het Oude Land van Texel richting het prachtige Hoge Berggebied. Dit gebied heeft heel veel historie, waar de gids uitgebreid over vertelt. Het is echt een uniek gebied in Nederland, dat iedere bezoeker van Texel bezocht moet hebben. Na een bezoek aan Fort De Schans fietsen we via de oostkant van Texel (prachtige verrassende route!) terug naar de TESO-haven.

Deze excursie is speciaal voor de mensen die een (mid)dagje Texel willen doen, maar ook voor gasten die op Texel verblijven. De fietstocht is desgevraagd op aanvraag uit te breiden en/of op andere dagen te houden. Neem hiervoor contact op per mail: info@texelexcursies.nl of telefoon 06-10085634.

Deze excursie gaat door vanaf 5 deelnemers. Bij harde regen/wind kan de excursie afgelast worden.

Startpunt: TESO-haven Texel

Reserveren

Klik op onderstaande button om naar de reserveringspagina te gaan.