Home Excursies Cultuur & Historie Natuur & Landschap Zeiltocht op een oude loodsbotter

Datum

22 sep 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 16:00
Reserveren

Zeiltocht op een oude loodsbotter

Maak een vaartocht over de Waddenzee op een historisch zeilschip! De Loodsbotter Texelstroom is een zeilschip uit het begin van de 20e eeuw die zijn thuishaven heeft in Oudeschild. Het wordt beheerd door een stichting die zorgt dat het schip behouden blijft en vrijwilligers opgeleid worden. Daarom moet er ook gevaren worden.

Twee tot drie dagen per week zijn er vaartochten. Tochten van een paar uur of een hele dag, net wat je wilt. Onderweg krijg je behalve een geweldig zicht op de Wadden ook koffie of thee en Texelse koek. Je hoeft niet te kunnen zeilen maar je mag als je wilt helpen. Onderweg wordt er verteld over de historie van de boot, de rede van Texel en het zeilen op de Waddenzee. Wil je echter gewoon genieten van het varen en de ruisende zee? Op de boot is plek genoeg om ook van de stilte en het uitzicht te kunnen genieten.

Aan boord van deze historische boot zijn 8 slaapplaatsen voor gasten. Ook een meerdaagse tocht is een enorme belevenis. Je gaat de schoonheid van het waddengebied dan echt begrijpen. Aan boord van deze historische boot zijn 8 slaapplaatsen voor gasten.

  • Leeftijd vanaf: 0
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Nee
  • Hond welkom: Nee

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant