Home Excursies Activiteit Wadden Vogelfestival

Datum

07 - 08 mei 2022
Verlopen!
Meer info

Wadden Vogelfestival

Het Wadden Vogelfestival 2022 vindt plaats op 7 & 8 mei in De Cocksdorp. Het hele weekend staat in het teken van vogels kijken voor het goede doel. Er zijn tal van activiteiten waaronder een Texel Big Day en vele Vogelexcursies. Dit alles om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het goede doel.

Waarom in mei?
Dit is de tijd dat de variatie in vogelsoorten het grootst is. Nog vele wintervogels zijn er of trekken nog door naar het noorden, terwijl ook de meeste zomervogels alweer gearriveerd zijn. Het voorjaar is ook de tijd dat de meeste vogels uit volle borst zingen en zich mooi laten zien.

Voor wie is het festival?
Van beginnende vogelaar tot expert, van jong tot oud; elke natuurliefhebber en ontdekker is welkom. Op 7 en 8 mei bruist het hele eiland van de vogels en vogelaars. Er is voor elk wat wils.

Wat is er te doen?
Op Texel zijn er het gehele weekend vogelexcursies voor het goede doel. Ook is er een verrekijkershow en vindt een groot deel van de Texel Big Day plaats op het eiland. Ook zijn er avondprogramma’s, kunstmarkten en bemenste vogelkijkpunten.

  • Leeftijd vanaf: 0
  • Rolstoeltoegankelijk: Ja
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Ja
  • Hond welkom: Nee

Locatie

Vogelinformatiecentrum
Kikkertstraat 42, De Cocksdorp

Vervoer

Wandelen
Vogelinformatiecentrum

Organisatie

Vogelinformatiecentrum
Email
info@natuurdigitaal.nl
QR code

Toegankelijkheid

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant