Datum

19 jan 2023
Verlopen!

Tijd

13:30 - 17:30

Prijs

€85.00

Texel Biertoer – XL

Speciaal voor de speciaalbier-liefhebber! Texel Biertoer – XL is een tocht langs de vier verschillende brouwerijen op het eiland. Je krijgt er een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, Texelse ingrediënten en seizoensbieren. En laten we het belangrijkste onderdeel niet vergeten: je kunt volop proeven!

Programma
Het programma van Texel Biertoer – XL gaat stipt 13.30 van start bij de Tesselaar Familiebrouwerij in Den Burg. De familie vertelt je over het ontstaan van deze bijzondere brouwerij. Na een rondleiding en proeverijtje gaan jullie door naar de Texelse Bierbrouwerij, wegens verbouwing tijdelijk in het proeflokaal in Den Burg. Hier leer je de kunst van het bierproeven. Daarna krijg je bij Brouwerij TX in Oosterend een kijkje in de keuken. En tot slot kun je bij Brouwerij De Boei bij Den Hoorn genieten van een Texelse borrelplank en allerlei heerlijke brouwsels, waar de brouwer je honderduit over vertelt. Hier ontvang je ook het Biertoer-pakket. De toer is afgelopen rond 17.30 en eindigt bij het startpunt. Je kunt jezelf nu een Texels-bier-kenner noemen.

Je Texel Biertoer chauffeur
Bij de Texel Biertoer XL word je door een chauffeur opgehaald bij de eerste brouwerij. De chauffeur kan je tijdens de trip van alles vertellen over de verschillende brouwerijen en over het eiland.

De verschillende Biertoeren
In de zomerperiode hebben we drie verschillende Biertoeren aangeboden. In de winterperiode (november – maart) kun je mee met de Texel Biertoer – XL wintereditie. Je bezoekt met deze toer alle vier de brouwerijen.

Proeven
Bij elke brouwerij kun je tot 300ml bier proeven. Houd hier rekening mee als je na afloop van de Biertoer nog naar huis moet rijden.

Je kunt uiteraard alleen deelnemen aan de Biertoer als je 18 jaar of ouder bent.

De Texel Biertoer – XL gaat door vanaf 5 deelnemers.

 

  • Leeftijd vanaf: 18 jaar
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Ja
  • Hond welkom: Nee

Locatie

Tesselaar Familiebrouwerij
Spinbaan 11, Den Burg

Vervoer

Bus
Texel Excursies

Organisatie

Texel Excursies
Phone
0610085634
Email
info@texelexcursies.nl
QR code

Toegankelijkheid

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant