Home Excursies Boerenland & Bedrijven Texel Biertoer – Oost

Datum

08 jul 2022
Verlopen!

Tijd

13:30 - 16:30

Prijs

€38.00

Texel Biertoer – Oost

Alleen voor de echte speciaalbier-liefhebber! Texel Biertoer – Oost is een ronde langs drie verschillende brouwerijen op het eiland. Je krijgt er een kijkje in de keuken en komt alles te weten over de verschillende brouwerijen, het brouwproces, Texelse ingrediënten en seizoensbieren. En laten we het belangrijkste onderdeel niet vergeten: je kunt volop proeven!

Drie verschillende toers
Texel Biertoer – Oost gaat langs de Tesselaar Familiebrouwerij, de Texelse Bierbrouwerij en Brouwerij TX. Je kunt ook kiezen voor Texel Biertoer – West, waarbij je in plaats van Brouwerij TX Bierbrouwerij De Boei bij Den Hoorn aandoet. Daarnaast kun je kiezen voor Texel Biertoer XL, waarbij je alle vier de brouwerijen bezoekt, inclusief boerenlunch bij De Waddel. De XL toer is inclusief chauffeur!

Eigen vervoer
Texel Biertoer Oost of West doe je met eigen vervoer. Je kunt bijvoorbeeld een BOB aanwijzen en met de auto gaan. Maar de Biertoer is ook heel geschikt om met de fiets te doen. Bij wind raden we wel aan voor een elektrische fiets te kiezen. Het is namelijk belangrijk op tijd bij elke brouwerij te zijn. Maar zolang je overal op de afgesproken tijd bent maakt het ons niet uit of je met de scooter, bakfiets of step gaat.

 

Programma
Het programma van Texel Biertoer – Oost gaat stipt 13.30 van start bij Familiebrouwerij Tesselaar in Den Burg. Daar ontvang je ook een tijdschema en een globale plattegrond met route. Na een rondleiding en proeverijtje fiets of rij je naar De Texelse Bierbrouwerij bij Oudeschild waar je een proeverijtje op het terras krijgt. Daarna ga je langs Brouwerij TX in Oosterend, waar je na een kijkje in de keuken en proeverijtje ook het Biertoer-pakket ontvangt. De toer is afgelopen rond 16.30. Je kunt jezelf nu een Texels-bier-kenner noemen.

Proeven
Bij elke brouwerij kun je tot 300ml bier proeven. Daarboven is het niet toegestaan nog te fietsen of rijden. Natuurlijk komen de proeverijtjes dus in kleine glaasjes!

Je kunt uiteraard alleen deelnemen aan de Biertoer als je 18 jaar of ouder bent.

De Texel Biertoer – Oost gaat door vanaf 6 deelnemers.

  • Leeftijd vanaf: 18 jaar
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Ja
  • Hond welkom: Nee

Locatie

Tesselaar Familiebrouwerij
Spinbaan 11, Den Burg

Vervoer

AutoFietsen
Texel Excursies

Organisatie

Texel Excursies
Phone
0610085634
Email
info@texelexcursies.nl
QR code

Toegankelijkheid

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant