Home Excursies Activiteit Kaas maken bij de boerin

Datum

30 mrt 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 13:30

Kaas maken bij de boerin

Boerin Manuela maakte vroeger zelf kaas op de boerderij. Nu geeft ze workshops kaasmaken, waarbij ze deelnemers kennis laat maken met dit prachtige ambacht. Je gaat terug in de tijd en ervaart hoe vroeger kaas werd gemaakt. In gepaste kleding die je van de boerin krijgt, maak je een eigen kaasje van verse warme melk, afkomstig van de melkkoeien die rondom de boerderij grazen.

Als de kaasjes onder de kaaspers liggen krijg je een rondleiding over de boerderij. Boer Anton laat je de stallen zien en vertelt over de melkkoeien. In de traditionele oude schapenboet vind je landbouwwerktuigen, gereedschappen en huishoudelijke artikelen uit grootmoeders tijd. Na de rondleiding wordt de workshop afgerond. De kaasjes blijven minimaal drie dagen op de boerderij voor hun pekelbad en het coaten. Ze kunnen daarna worden opgehaald, of eventueel opgestuurd. Na 14 dagen is je kaasje rijp en kun je er heerlijk van genieten!

De workshop is inclusief koffie/thee/limonade met koek, het proeven van diverse soorten kaas!

De groepsgrootte is 4 tot 12 personen. Je kunt je opgeven per persoon maar er zijn minimaal 4 personen nodig om een workshop te starten. Je moet je minimaal 24 uur van te voren aanmelden.

  • Leeftijd vanaf: 10
  • Rolstoeltoegankelijk: Ja
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Ja
  • Hond welkom: Nee

Locatie

Westerweg
Westerweg 88, Den Hoorn

Vervoer

Wandelen
Boerin Manuela

Organisatie

Boerin Manuela
Phone
0630105692
Email
info@kaasmakenbijdeboerin.nl
QR code

Toegankelijkheid

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant