Home Excursies Natuur & Landschap Herfstwandelexcursie XL in Waalenburg

Datum

15 nov 2022
Verlopen!

Tijd

13:00 - 16:00
Reserveren

Herfstwandelexcursie XL in Waalenburg

Vanuit Natuurcentrum De Marel maak je een mooie wandeling door Waalenburg. In deze tijd van het jaar is dit een goede plek om te genieten van de najaarstrek. Talrijke vogels arriveren uit meer noordelijk gelegen broedstreken en doen Texel aan om uit te rusten en energie te tanken voor hun vervolgreis of om de winter hier door te brengen.

Door de grote oppervlakte nat grasland, de vele kreken, de rust in het gebied in combinatie met een overvloed aan voedsel kun je talrijke vogelsoorten aantreffen. Dit varieert van watervogels als kol- en brandganzen, smienten, wintertalingen tot steltlopers als goudplevieren, kemphanen en wulpen. In de loop van de dag krijgen deze soorten nog dikwijls gezelschap van talloze meeuwen. Ook maak je kans op roofvogels, zoals slechtvalk, havik of blauwe kiekendief. In de bosschages bij uitkijkpunt Hertenkamp maken zangvogels als paapje, zwartkop en tjiftjaf het scala compleet. Zeker in deze tijd van het jaar is het een uitdaging om een spectaculaire dwaalgast te ontdekken!

Je krijgt een goede verrekijker te leen gedurende de excursie en kunt na afloop een bezoek brengen aan het natuurcentrum en daar een lekker kopje koffie of thee drinken.

  • Leeftijd vanaf: 0
  • Rolstoeltoegankelijk: Nee
  • Geschikt voor mensen die slecht ter been zijn: Ja
  • Hond welkom: Nee

Locatie

Natuurcentrum De Marel
Nieuwlanderweg 38, 1793 EV De Waal

Vervoer

Wandelen
Natuurmonumenten

Organisatie

Natuurmonumenten
Website
https://natuurmonumenten.nl
QR code

Toegankelijkheid

Geef een reactie

Titel

Ga naar de bovenkant